Den ultimate pakkelisten når du skal bestige Kilimanjaro

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell, og toppen befinner seg hele 5895 meter over havet. Samtidig er en tur til toppen definitivt gjennomførbart for deg som er i god form, og har noe erfaring med fjellturer. Etablerte reisearrangører som Tanzania Tours melder at omtrent 90 % av kundene kommer seg hele veien til toppen.

Gode klær, sko – og snacks og drikke som gir motivasjon

Å bestige Kilimanjaro er ingen søndagstur. Du bør ha gått en god del lange turer i Norge i forkant, og da får du et forhold til hvilke klær og sko som fungerer for deg. Dessuten må du tilpasse bekledningen til både ruten og sesongen.

Det anbefales sterkt å benytte en skikkelig reisearrangør når du skal bestige Kilimanjaro, og da vil du også få informasjon om passende klær, sko og annet utstyr godt i forkant. Dette skal også tilpasses hvordan selve turen skal gjennomføres, med en egen guide og bærere vil du for eksempel kunne ha med noe mer utstyr.

Når du kommer opp i høyden er oksygennivået lavere, samtidig som du selvfølgelig vil være i fysisk aktivitet store deler av dagen. Det stiller krav til mat og drikke, derfor anbefales det å ha med seg noe favorittsnacks – som kan gi en boost når motivasjonen synker.

Godt humør, fokus på sikkerhet og realistiske forventninger

Det aller meste av praktisk ting kan til nøds rettes opp på plass, men pass på å pakke ditt beste humør. Dessuten er det svært viktig å sjekke at du har korrekt forsikringsdekning, i tilfelle du skulle være så uheldig at du må evakueres ned fra Kilimanjaro.

Realistiske forventninger, og en ydmyk innstilling, er en annen viktig del av forberedelsene. Kilimanjaro er et høyt fjell, og sikkerhet og trygghet må alltid være viktigst – fjellvettregelen «Vend i tide, det er ingen skam å snu.» gjelder uten tvil også i Tanzania. God tur!