Derfor er massasje godt for både kropp og sinn

Det er mange nordmenn som benytter seg av massasje, enten for fysisk restitusjon etter trening, avslapping av stressede muskler – eller helt enkelt for å få velvære og ro i hverdagen. Massasje regnes for så vidt som en alternativ behandlingsform, men det er samtidig omtrent 11 % av nordmenn som benytter seg av massasje i løpet av et år.

Avslapping og fjerning av spenninger i musklene

Massasje er altså en alternativ behandlingsform, og det er ikke alltid enkelt å dokumentere og bevise akkurat hvorfor og hvordan massasje fungerer. I stort handler effektene likevel om å prøve å fjerne spenninger, og løsne opp i muskler som er anspente. Det skal kunne gi positive effekter. Det er mulig å oppnå denne virkningen på en rekke forskjellige måter. Massører benytter seg selvfølgelig av hendene sine, men det er også mulig å utføre noe massasje på egen hånd.

Bruk av foam roller er en måte å massere større muskelgrupper på, og såkalte massasjepistoler er et alternativ for mer fokusert behandling. På https://billigfitness.no/collections/massasjepistol finner du et eksempel på en massasjepistol, som kan benyttes til mekanisk vibrasjonsterapi. Denne type massasje benytter da vibrasjon i forskjellige hastighet og styrke.

Fjerning av spenninger gir også mentale effekter

Mental avslapping er selvfølgelig noe svært individuelt, og det gjelder også effekten av massasje. For noen vil det være svært avslappende å være i en massasjesituasjon, med rolig musikk og velduftende oljer, men for andre kan det være hard behandling av anspente muskler som gjør at en ro sprer seg også mentalt.

Mange nordmenn bruker mentale resurser på å håndtere fysiske plager, som smerter i rygg og nakke. Derfor kan også massasje være med på å lette sinnet, når fysiske plager lindres eller blir borte. Massasje er ikke løsningen på alt, men det er en alternativ behandling som for mange kan være en god støtte i hverdagen.