Derfor er reiseforsikring ekstremt viktig

Det kan være stressende å planlegge en reise til fjerne strøk, og det er helt sikkert mange som glemmer noe av det som er aller viktigst – reiseforsikringen. Men hvorfor er reiseforsikring egentlig så viktig?

Det er dekning av kostnader til helsehjelp som er viktig

Reiseforsikringen dekker mange forskjellige uhell og skader som kan skje på reisen. Hjelp i forbindelse med forsinkelser eller erstatning når kofferter blir borte er bare noe av det som dekkes i en vanlig forsikring. Med tanke på dette kan det være fristende å spare litt penger på å kutte reiseforsikring hvis du ikke har noen verdisaker med på reisen – og ikke er urolig for forsinkelser og annet trøbbel.

Men det er et helt annet tema som er kjernen i enhver reiseforsikring. Det er dessverre mange som blir syke på reise, og det kan skje absolutt alle. Hvis du blir syk i Sverige eller et annet EU-land, skal du i utgangspunktet kunne få samme helsehjelp som landets egne innbyggere, og hjemtransport er vanligvis også mulig. Utenfor Europa er situasjonen en helt annen. Selv en enkel behandling i USA kan koste en formue, og alvorlig sykdom kan i verste fall gjøre deg til gjeldsslave for livet.

Pass på begrensningene til «gratis» reiseforsikring

Det kan være lurt å kjøpe en reiseforsikring fra et av de større etablerte forsikringsselskapene. Bruk en tjeneste som sammenligner forsikringer, eller prøv en oversikt over bedrifter – som https://www.bedriftsguiden.no/ eller tilsvarende.

Det kan være fristende å dra nytte av reiseforsikringen som følger med mange kredittkort. Samtidig er det viktig å huske på at disse forsikringene bare gjelder når en stor del av reisen betales med kredittkortet, og at forsikringen da også per definisjon bare gjelder for den spesifikke reisen.

For mange vil det være enklere med en helårs reiseforsikring. Da vet du at du alltid er trygg og dekket av forsikringen uansett hvordan du har kjøpt reisen.