Godt utstyr er viktig

Eventyrlig overnatting i telt

Selv om det er mange som har inntrykk av at nordmenn flest både er født med ski på beina og går mange mil på tur hver helg, så er det overnatting i telt ikke så vanlig som det burde være. Har vi kanskje helt enkelt blitt for komfortable?

Et par dårlige opplevelser med mislykkede teltturer kan være avskrekkende for resten av livet, men husk på at kvaliteten på campingutstyr har mye å si. Det er kanskje spesielt tanken på et bløtt, kaldt eller klamt telt som gjør at mange nordmenn heller velger alternative former for overnatting. Likevel skal det ikke så mye til for å finne telt som løser de aller fleste utfordringer, og det lønner seg også å velge en seriøs leverandør av utstyr til camping – slik at man har tilgang til support og garantier.

Et telt må selvfølgelig være tett, samtidig som det er en stor fordel med to lag, slik at innerteltet hele tiden er tørt. Dessuten er det mange av de litt større teltene som har egne soverom, der helt sort teltduk gjør at temperaturen blir betydelig lavere. Om sommeren kan det være en utfordring hvis teltet står i solen, og et for varmt telt kan være ubehagelig å sove i.

Det finnes soveposer i absolutt alle former, fasonger og prisklasser. For enkel teltovernatting om sommeren så er det ikke nødvendig å velge de aller dyreste alternativene, men heller sette søkelys på et godt liggeunderlag. Det finnes liggeunderlag som både blåser seg opp selv, og gir en komfort som ikke står langt tilbake for overnatting i en vanlig seng.

Det kan dessuten være smart å undersøke mulighetene for å ha store deler av teltet åpent, samtidig som det da definitivt bør være myggnetting foran de åpne partiene. Fra tid til annen opplever vi faktisk tropenetter i Norge, og da er det deilig å virkelig kunne sove under åpen himmel.