Kan du gjøre noe for miljøet med enkle navnelapper?

Innholdet er sponset.

Det er forståelig at mange reagerer med avmakt på de gigantiske miljøutfordringene. Samtidig er det slik at det aller meste begynner med detaljene, og det er faktisk mulig å gjøre en del med eget miljøavtrykk. Kanskje kan navnelapper være et lite grep som reduserer unødvendig forbruk?

Merking gjør det enklere å holde orden

Til å begynne med vil enkle etiketter og navnelapper gjøre det lettere å holde oversikt over ting og tang i hverdagen. Det vil i seg selv føre til at du kanskje ikke mister så mange drikkeflasker, matbokser og andre småting. På nett kan du bestille for eksempel Ikast etikett navnelapper, de selvklebende variantene kan festes til praktisk talt alle materialer.

Andre merker kan benyttes til ting som merking av mat og lignende, noe som også kan være smart når du for eksempel skal holde orden på siste forbruksdato.

Reduser risikoen for å bli frastjålet mobilen

Mobiltelefoner og annen elektronikk har et betydelig miljøavtrykk, men vil dessuten også etterlate seg et relativt stort avtrykk i lommeboken. Derfor er det også lurt å gjøre det man kan for å redusere risikoen for å miste mobil, nettbrett, hodetelefoner og lignende.

Det finnes profesjonelle merkeløsninger der tekst etses inn i materialet, men slike systemer er vanligvis ikke aktuelle for privatpersoner. Nytten er ikke spesielt stor når det gjelder å avskrekke tyveri, da vil egentlig vanlige navnelapper være et vel så greit alternativ. Med en enkel merking under dekselet er det mye mer sannsynlig at den første som finner mobilen faktisk klarer å lokalisere deg – noe som gjør at du kanskje får tilbake mobilen.

Disse enkle tiltakene vil selvfølgelig ikke redde miljøet eller være helt avgjørende for å snu den negative utvikling, men mange slike små bidrag kan føre til en varig endring. Derfor er det også lurt å ta en titt på de forskjellige alternativene for merking av ting allerede i dag.