Noen ting bør man kjøpe

De aller fleste nordmenn har en verktøykasse hjemme, eller i det minste en roteskuff med noen skrutrekkere og kanskje en hammer. Hvorvidt man egentlig trenger noe mer enn det avhenger av mange faktorer, som hvor stor bolig man har eller hvor morsomt man egentlig synes det er å pusse opp, bygge og reparere ting på egen hånd. Det kan likevel være fint å ta en liten gjennomgang slik at man har det mest grunnleggende av verktøy hjemme til den dagen man trenger dem.

I dag er det sannsynligvis skrutrekkere i forskjellige former som er de viktigste verktøyene i hverdagen. Selv for noen som ikke enn gang har tenkt å henge opp en hylle på veggen på egen hånd kan det være nødvendig å åpne en dings å bytte batterier, justere sykkelsetet eller montere en ny kommode. Det kan være smart å ha et sett med bits, da sparer man dessuten plass når det gjelder å ha mange forskjellige skrutrekkere.

En grei hammer, og et vater og tommestokk, er også nesten helt obligatorisk uansett hvordan man bor. Det skal ikke mye til før man må sette sammen noe som trenger litt ekstra hjelp, eller henge opp en tavle på veggen.

Det har selvfølgelig ingen hensikt å eie verktøy bare for å eie dem, og det er mange kostbare maskiner som støver ned i de tusen hjem. Flere butikkjeder tilbyr utleie eller utlån av maskiner, og det er definitivt noe man kan sjekke før man kjøper nytt. Spesielt hvis man trenger en spesiell maskin til et prosjekt, og ikke ser for seg noe særlig bruk fram i tid, kan det være fornuftig. Ikke bare sparer man penger, det vil dessuten bidra til å spare miljøet for helt unødvendig produksjon av en maskin som kanskje vil bli svært lite brukt i løpet av levetiden sin.