Pass på at kjøleskapet er rent og ryddig – spar penger og miljø

Kjøleskapet blir lett midtpunktet på kjøkkenet, og vi tar det som en selvfølge at det er mulig å oppbevare alt fra ferskt kjøtt til melk og grønnsaker hjemme på kjøkkenet. Samtidig er matvarene som oppbevares i kjøleskapet lett bedervelige, og det er viktig å følge med på at alt står rett til i kjøleskapet. Hvis du merker at skapet begynner å bli så gammelt at det ikke klarer å holde temperaturen på anbefalte fire grader, da er det definitivt på tide å skifte det ut. Tenk over behovene dine, klikk her og du har et effektivt kjøleskap på plass etter kort tid.

Kjøleskapet er ikke sterilt – noen bakterier kan vokse også ved fire grader

Det er viktig å huske på at kjøleskapet ikke er et sterilt og helt rent område. En temperatur på fire grader vil svekke veksten til bakterier og andre mikroorganismer, men mat kan selvfølgelig bederves også i kjøleskap med korrekt temperatur. Listeria er bare et eksempel på en bakterie som kan formere seg ved kjøleskaptemperatur.

Det betyr at det er viktig å vaske kjøleskapet ved behov, og dessuten passe på at matvarer er godt emballerte. Det hjelper et godt stykke på vei hvis forskjellige produkter har faste plasser i kjøleskapet.

Sorter etter dato og type matvarer

God oversikt over innholdet i kjøleskapet betyr også med automatikk lavere matsvinn. Nordmenn kaster svært mye mat hvert år, i mange tilfeller er det helt unødvendig. Ved å ikke kjøpe mer enn du trenger, passe på å bruke matvarer og ingredienser før de går ut på dato og dessuten oppbevare rester på en korrekt måte, vil du kunne redusere matsvinnet kraftig. Det betyr ikke bare at du sparer penger, dessuten er det også et viktig klimatiltak.

Det finnes ingen unnskyldninger, gi kjøleskapet en skikkelig vask allerede i dag – og lag et oppbevaringssystem som passer akkurat deg.