Reis til alle verdens land med vinopplevelser og vintilbehør

Det er ikke alltid mulig å reise til utlandet, og å oppleve alle verdens land er en fjern drøm for de aller fleste. Samtidig er det faktisk mulig å gi seg ut på en reise til praktisk talt alle steder på kloden, med vinopplevelser og tilbehør til vin.

Vinifikasjon – vin og vinproduksjon har en lang historie

Å fremstille vin kalles også for «vinifikasjon», og prosessen med å lage vin av druer har aner som strekker seg mange tusen år tilbake i tid. Det finnes arkeologiske bevis på produksjon av vin basert på druer så tidlig som 6000 år før Kristus, da i det området som i dag er Georgia.

Tilbehøret til vin henter selvfølgelig mye inspirasjon fra den lange historien til vin og vinproduksjon. Utvalget hos en forhandler som https://www.wineandbarrels.no/ reflekterer både de klassiske franske vintradisjonene og den rike historikken til mange andre vinproduserende land.

Bruk vin som inspirasjon til reiser

I dag produseres det vin på alle kontinenter, og land som for eksempel New Zealand, Chile og USA har på alvor utfordret de klassiske europeiske vinnasjonene. Kombinasjonene av jordsmonn og klima gjør alle viner unike, selv hvis akkurat den samme druetypen behandles på samme måte av to vinprodusenter. Dessuten er selvfølgelig alle vininteresserte kjent med at forskjellige årganger fra den samme vingården har forskjellige egenskaper – igjen takket være små forskjeller i alt fra vær til lagringsforhold.

Selv om mange utvikler en særlig interesse for ett eller et par land, så er det spennende å faktisk utvide horisontene sine med viner fra litt mer ukjente land. Det finnes nesten alltid viner som ligner på de du kjenner fra et annet land, og det kan være en smart måte å utvide horisontene sine på.

På denne måten spiller også vininteressen sammen med reiseinteressen, kanskje er det valget av en ny vinflaske som fører til en reise til et spennende land i fremtiden?