Tenk både form og farger

Etter en lang reise er det deilig å slappe av hjemme, og det er dessuten mange som får med seg inspirasjon til nye interiørprosjekter fra reisen. Blant større tiltak som maling, tapet eller gulvbytte, er det å friske opp med noen nye tepper eller gardiner svært enkelt. Det trenger verken koste mye penger eller ta mye tid å gi et rom en helt ny stil.

Tepper finnes i absolutt alle former, farger og fasonger – det er jo det som er så fint. Det finnes alt fra tunge persiske håndvevde tepper, som kan gi en litt mørkere og lunere atmosfære, til moderne lyse tepper med kort eller lang lugg. Her er det bare fantasien som setter grenser, og man kan benytte tepper både som et komplement til annet interiør og som en kontrast. Dessuten er det enkelt å flytte og gjøre om hvis man ikke er helt fornøyd.

Det er vanligst med firkantede tepper, men ta gjerne også en titt på runde tepper. Avhengig av rom og bolig kan de passe svært godt inn.

Det er ikke bare i ganger som det kan være aktuelt med tepper i plast. Den tradisjonelle matten for å børste av skoene i entreen passer selvfølgelig ikke på stua, men det finnes mange kule alternativer i plast som kombinerer spreke farger med enkelt vedlikehold.

Et teppe i plast kan ikke bare støvsuges som et vanlig teppe, men dessuten også vaskes med vann. Det gjør dem ekstra gode under kjøkkenbordet eller i boliger med barn eller husdyr. Det er selvfølgelig ikke umulig å rengjøre tepper i andre materialer, men muligheten til å helt enkelt bare kunne tørke av søl og flekker vil være befriende for de aller fleste barnefamilier. Det kan man spare mye tid på – som man kanskje kan bruke på reiser?