Utvalget av senger bare øker og øker

Sammenligner vi utvalget av senger som var tilgjengelig for noen tiår tilbake og frem til i dag så befinner vi oss i en helt ny verden. Utvalget av senger har aldri vært større. Vi har fått langt flere sengetyper enn før, i tillegg til at vi har et bredt utvalg av modeller innen hver type seng. Selv størrelsen på sengene er ikke som før hvor fordelingen mellom utvalget gjerne ble definert innenfor kategoriene barneseng, enkeltseng og dobbeltseng. I dag fås sengene i alle slags ukurante størrelser innenfor hver sengegruppe som kan benyttes uansett hvilken størrelse eller utforming det er på soverommet hvor sengen skal stå. Barnesenger fås i dag i ulike størrelser. Enkeltsenger og dobbeltsenger likeså.

Se bare på en av de mest populære sengene som selges i dag, kontinentalsengen. Ikke bare finner du 20–30 ulike modeller innen hver størrelse, men du finner mange ulike størrelser i tillegg. Bare på nettstedet bedrenaetter.no finner jeg 5 ulike størrelser av kontinentalsenger. 140X200, 160X200, 180X200, 180X210 og 210X210. Med andre ord en størrelse for enhver smak.

Ikke nok med det, men når man har bestemt seg for størrelse og modell kan man velge mellom flere ulike madrasskjerner i overmadrassen, Latex, Mayan Latex, Motion og Pulse Latex for å nevne noen. Forskjellen mellom disse nevnte er densiteten.

Overmadrassene fås ofte også i Memory Foam. Memory Foam er et enormt mykt og trykkavlastende materiale. Derfor vil du med en overmadrass i dette materiale oppleve at du nærmest synker ned i madrassen som former seg etter kroppen din. Latex som er naturlig utvunnet fra gummitrær, fra Afrika og Syd-Amerika er mer elastisk, og du vil derfor ikke falle ned i madrassen på samme måte, men derimot oppleve en mye jevnere overflate.

Hva som opplever som mest behagelig er individuelt og på oppleves før man kan ta stilling til det.